Laatste berichten

Algemeen

Binnenkort op Doenwenu.nl

Het is weer even rustig geweest, maar er is toch van alles gebakken.Vanwege tijdgebrek, is het er niet van gekomen om nieuwe recepten te delen met jullie. Wat kun je binnenkort verwachten? Appeltaart Abdijbrood (tip) Vlechtkrans Wit Het bewaren van hulpmiddelen en meel Heel even geduld nog! Wanneer we deze plaatsen, is niet bekend. Wat […]

Patisserie

Bananensoes

Dit is echt om je vingers bij af te likken. Alle zoete zonden zitten hierin… Ijs, chocolade, banaan en slagroom. Kijk snel verder voor het recept! Je kan de soezen uiteraard naar je eigen smaak vullen. Als je er kleine bolletjes van spuit, krijg je de gewone soesjes en kan je ze lekker vullen met […]

Buitenlands

Loempia’s

Iedereen kent ze wel. De loempiaatjes die je bij de chinees krijgt als bijgerechtje. Of de loempia’s die je tussendoor ff lekker uit de vuist eet als je aan het stadten bent. Wij hebben dit keer een vegetarische variant gemaakt. Dit is echt de simpele versie van een loempia. De ingrediรซnten kan je zelf kiezen. […]

Patisserie

Vanille cake

Dit is een lekkere cake volgens het basisrecept. Hier kan je zelf enorm mee variรซren. Naturel, marmer, helemaal chocolade of lekker vullen met fruit. Je kan het beslag dus ook voor 1/3 deel in de vorm doen, vervolgens 1/3 deel mengen met cacao poeder en die erbovenop storten. Dan het laatste deel erboven op gieten. […]

Buitenlands

Indiase paratha

De Indiase paratha, een heerlijk platbrood recept die je gewoon in de pan bakt. Je kan hem gewoon zo eten, maar ook vullen zoals je ziet. Ik heb ze gevuld met rundergehakt. Beide recepten vindt je hier. Wil je de paratha’s zacht eten? Dek ze dan af na het bakken met een linnen doek. Wil […]

Luxe brood

Breekbrood

Breekbrood heb je in veel verschillende soorten. Wij hebben hier onze eigen varianten van gemaakt. Ik zet het algemene recept hier neer, en die kan je dan zelf aanpassen naar je eigen smaak. Ik zal er ook een paar ideetjes onder zetten. Deze vindt je onder de foto in het roze blokje. Ideeรซn: Pesto smeren […]