Bagels

Lekkere bagels met sesamzaad en maanzaad gemaakt door onze bakker Thijs van pas 11 jaar. Dus, een kind kan de was doen. Ze zijn zo al lekker, dus laat staan als je ze belegd met lekkere vleeswaren, of gaat dopen in een heerlijke verse Tomatensoep.

Ingrediënten

  • 500 gram Bloem
  • 10 gram Zout
  • 7 gram Gist
  • 20 gram Suiker
  • 300 gram Water
  • optioneel Maanzaad,Sesamzaad en/of een andere zadenmix die je lekker vindt
  • 1 Ei, losgeklopt

Werkwijze:

  • Alle ingrediënten in de kom doen en dan 10 minuten laten draaien op stand 3 met de kneedhaak. (met de hand kneed je iets langer)
  • 1 Uur laten rijzen met plastic erover op een warme plaats
  • Delen in 8 stukken deeg. Van deze stukjes vorm je een soort donut
  • Nog 30 minuten laten rijzen
  • Oven voorverwarmen op 220 graden
  • Pan water koken en hier de bagels 2 minuten in laten koken, en dan gelijk op de bakplaat leggen, insmeren met losgeklopt ei, topping naar keuze erop en in 20 minuten afbakken in de oven

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat hier jouw reactie achter ....