Bananensoes

Dit is echt om je vingers bij af te likken. Alle zoete zonden zitten hierin… Ijs, chocolade, banaan en slagroom. Kijk snel verder voor het recept!

Wat krijg je?

+/- 10 soezen

Bereidingstijd

15 minuten

Baktijd

15-20 minuten

Ingrediรซnten

  • 100 gram Water
  • 100 gram Melk
  • 100 gram Roomboter (ongezouten)
  • 110 gram Bloem (patentbloem)
  • 3 Eieren
  • Bananen
  • Roomijs/Schepijs in de smaak die je lekker vindt
  • Slagroom
  • Chocoladesaus

Werkwijze:

  • Water, melk en de boter verhitten in de pan tot de boter gesmolten is.
  • Bloem in 1 keer erbij doen.
  • 1 Minuut goed roeren, tot het deeg loslaat van de pan.
  • Pan van het vuur halen en 1 voor 1 een ei toevoegen.
  • Spuitzak vullen met soezenbeslag
  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier en hierop mooie grote langwerpige slierten spuiten van ca 10 cm. Je zal er ongeveer 10 kunnen spuiten.
  • Bak deze af in 15 รก 20 minuten. Tussendoor een paar keer kijken. Als ze mooi goudbruin zijn kan je ze uit de oven halen.
  • Laat ze goed afkoelen!
  • Snijdt ze in de lengte bijna door (alsof je een broodje snijdt) en vul de soes met stukken banaan, wat ijs en slagroom. Maak de soes weer een beetje dicht en bedruip hem met chocoladesaus.

Je kan de soezen uiteraard naar je eigen smaak vullen. Als je er kleine bolletjes van spuit, krijg je de gewone soesjes en kan je ze lekker vullen met vers geklopte slagroom. Zorg dat je slagroom goed koud is voor je hem gaat kloppen en je kom vetvrij, dan blijft je slagroom lekker stevig en goed.

Wil je ze hartig vullen? Ook dit kan, voeg wat zout toe aan je deeg en vul ze bijvoorbeeld met roomkaas en zalm.

Smakelijk eten!!

Heb jij ze gemaakt? Het zou leuk zijn als je jouw creatie met ons wil delen. Stuur ons een bericht. Dit kan via hier, maar ook via Facebook, Instagram of Twitter.

Laat hier jouw reactie achter ....