Dit wit brood lukt altijd ๐Ÿž

Brood bakken is leuk! Maar makkelijk? Vinden wij niet. Is het ook niet.
Daarom mislukt het vaak, en proeft het niet zo goed, en ziet het er nooit zo uit zoals op instagram, youtube, of de warme industriebakker op de hoek. Jammer hรจ!

Maar, er is goed nieuws. Dit recept is simpel. Kost je amper iets. Eurootje? Nog niet eens.
Wat het wel kost, geduld. In totaal 3 uur.
Zin om te maken? Lees onderstaand recept, en instructies. Dan bak jij een heerlijk wit brood.

Totaal bezig

3 uur

Kosten

โ‚ฌ1,00

Nodig

  • 500 gr patentbloem
  • 300 ml handwarm water
  • 8 gr zout
  • 8 gr droge gist
  • 4 gr suiker
  • 20 gr boter (mag margarine zijn)
  • 2% broodverbeteraar (niet verplicht)

  • Weeg als eerst alles af
  • Voeg bloem, zout, gist, water, suiker en de boter in een mengkom
  • Meng dit eerst 2 minuten
  • Kneed nu alles goed tot een deeg wat niet meer plakt, en soepel is. Met de machine ongeveer 5 minuten. Met de hand, een minuut of 10
  • Plaats de bol deeg in een afgesloten kom, of plastic bak en laat een uur rijzen
  • Sla het deeg terug, vorm tot een brood en plaats in een broodvorm. Afhankelijk van de broodvorm, kun je deze insmeren met wat neutrale olie. Zelf doe ik dit niet aangezien het blik welke ik gebruik nauwelijks aanbakt.
  • Laat het gevormde deeg nu weer een uur rijzen. Dek af met een vochtige doek, of plastic folie. Dek dit niet te strak af, zodat je deeg de ruimte heeft.
  • Verwarm de oven vast voor op 220 graden
  • Nadat je brooddeeg klaar is met rijzen, plaats je hem in de oven. Je kunt met een spuit wat water in je oven spuiten zodat er stoom ontstaat, Dit hoeft niet,
  • Bak het brood in 40 minuten af. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.
  • Het brood is klaar, wanneer hij mooi bruin is, een kerntemperatuur heeft van minimaal 95 graden, en hol aanklikt wanneer je zachtjes op de onderkant klopt
Oeps!

Is het gelukt?

Wij zijn erg benieuwd of het jou gelukt is, dit simpele brood te bakken.
Heb jij zelf een leuk recept, laat het ons dan weten.

4 reacties

Laat hier jouw reactie achter ....