Focaccia

Iedereen kent wel dat platte brood met olijfolie… Wij hebben hier wat eigen varianten van gemaakt.

Wat krijg je?

2 focaccia’s

Rijstijd

30 minuten

Baktijd

20 minuten

Dit heb je nodig:

  • 500 gram Bloem
  • 10 gram droge gist
  • 10 gram Zout
  • 15 gram Suiker
  • 300 gram Handwarm water
  • 50 gram olie
  • Topping (bijvoorbeeld knoflooktenen voor in de olie, zongedroogde tomaten, olijfjes )

Zo ga je te werk:

  • Alles in de kom en goed doorkneden op stand 3/4 voor ongeveer 5 รก 7 minuten. Met de hand ga je dus langer kneden. Zeker 15 minuten.
  • Als je een mooi soepel deeg hebt, ga je deze 30 minuten laten rijzen onder plastic op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 220/230 graden.
  • Deeg goed doorkneden en opmaken in je bakblikken (wij gebruiken hiervoor brownie bakblikken)
  • 20 Minuten bakken en na het bakken gelijk bestrijken met olie voor een mooie glans.

Op de foto’s zie je dat wij 1 hebben opgemaakt met groene olijven en knoflooktenen. En de andere met cherrytomaten, knoflook, basilicum, zout en peper.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat hier jouw reactie achter ....