PizzaBrood

Vandaag een probeersel van de vrouw des huizes… een PizzaBreekBrood!
Eigenlijk gewoon een breekbrood, maar dan gemaakt van pizzadeeg.
Het recept vind je hieronder.

Ingredienten

  • 250 gram Bloem type “00”

  • 150 gram Lauwwarm water

  • 8 gram droge Gist

  • 1 theelepel Suiker

  • 1 eetlepel Olijfolie

  • Oude kaas, een flinke hand

  • Een scheut olijfolie

  • Kruiden, ik heb provencaalse kruiden gebruikt

  • 1 Knoflookteen, fijngehakt

  • zout en peper naar smaak

Stappenplan

  • Als eerste ga je de gist en de suiker door het water roeren, en doe je de bloem met de olijfolie en zout vast in de kom en maak je dit vast familie.
  • Voeg nu ook het water met de gist en suiker toe en kneed dit tot een mooi soepel deeg. Maar dit mag wel een beetje plakkerig aanvoelen, zoals een post-it papiertje.
  • Als je een mooi vlies kan trekken doe je een klein beetje olie in een kom, smeer je hem in en leg je je opgebolde pizzadeeg hierin.
  • Laat dit nu, afgedekt op een warme plek, 2 uur rijzen.
    2 uur? Ja echt 2 uur
  • Maak in een kommetje de olijfolie aan met de gehakte knoflook, de kruiden en een beetje kaas. Goed roeren.
  • Maak nu van de verdubbelde massa deeg een platte plaat en gooi hier de kaas in. Kneed dit nog even goed door elkaar en maak dan 10 bolletjes en plaats deze opgebold in je bakblik. Ik heb hiervoor een broodbakblik gebruikt.
  • Smeer nu de bovenkant in met de aangemaakte olijfolie en laat dit alles nog een kleine 45 minuten afgedekt op een warme plek rijzen.
    Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
  • Zodra de bollen weer 2 x zo groot zijn, en alles in je blik lijkt op een breekbrood, bak hem dan af in ongeveer 25 minuten.
    95 graden? Dan is hij klaar…

Tussen de bedrijven door heeft manlief hier nog 2 heerlijke broden bij gebakken. Een gewone tarwemik (klik voor recept, alleen laat je dan dus de zadenmix achterwege) en een volkorenbrood vol zaden en pitten (recept volgt asap).

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat hier jouw reactie achter ....