Red Velvet Cupcakes

Vandaag gingen wij op bezoek bij de Wijchense Molen om onze voorraad weer aan te vullen. Nadat we alles bij elkaar hadden gezocht en op het punt stonden om af te rekenen kregen we van de altijd vriendelijke vrouwelijke medewerker een pakje toegestopt.

Red Velvet mix

Red Velvet Cake staat erop.
Eerlijk gezegd had ik er wel eens van gehoord, vooral rond Valentijnsdag (hoe zou dat nou komen?), maar nooit de interesse of zin om het ook daadwerkelijk eens te maken. Nu heb ik geen excuus meer om het niet te maken, en gaan we maar gewoon aan de slag!

Wat prettig is aan deze mix, is dat die al zo goed als klaar is. Enige wat er bij moet is wat water, olie en een ei. Eitje!

Wat verder prettig is, is dat je deze mix in één keer kunt gebruiken voor een hele cake, of je gebruikt hem in delen en maakt er cupcakes van net zoals wij dat hebben gedaan.
Wat je dan doet, is het recept delen door 20 keer het aantal cupcakes welke je wilt maken.
Voorbeeld 500:20=25, 25×10 cupcakes is 250 gr mix. Zo doe je met alle ingrediënten die je nodig hebt.
Let er wel op, dat je baktijd korter is dan wanneer je een hele cake bakt. Wij hebben ze 18 minuten gebakken op 180 graden. Laat ze na het bakken afkoelen uit het blik. Wanneer je de cupcakes te warm opeet hebben ze nog weinig smaak.
Versier ze met slagroom, of wat je ook maar lekker lijkt, of eet ze gewoon zo op. Net zo lekker!

Red Velvet Cupcakes

Red Velvet lijkt in principe op gewone cake. Het heeft dezelfde structuur en smaakt bijna hetzelfde. Wat een red velvet cake zo speciaal maakt is de mooie rode kleur. De rode kleur kun je krijgen door bijvoorbeeld een kleurstof te gebruiken van bieten, of een kant en klare kleurstof. Verder zit er cacao in welke je ruikt maar niet al te goed proeft.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat hier jouw reactie achter ....