Tarwebrood met zonnepitten recept

Een wit of een bruin brood bakken is leuk, lekker en gemakkelijk.
Maar wil je eens wat anders? Maak dan eens dit brood. Eigenlijk lijkt het heel veel op het makkelijke wit brood recept die wij al eens eerder hebben geplaatst, dus heel veel kan er niet meer mis gaan.

In dit recept gebruiken wij 10 gram broodverbeteraar. Dit hoef je niet te gebruiken.

De zonnepitten kun je als laatste op je brooddeeg doen, of gewoon tijdens het deeg mengen/kneden. Of je doet het gewoon allebei.

Nodig

  • 500 gr tarwebloem

  • 10 gr zout

  • 8 gr droge gist

  • 300 ml lauw water

  • theelepel suiker

  • 20 gr boter

  • Zonnepitten

  • 10 gr broodverbeteraar (niet verplicht natuurlijk)

Aan de slag

  • Weeg alle ingrediënten af
  • Meng de bloem, zout, gist, water en de boter in de mengkom. Wanneer je een broodverbeteraar gebruikt, voeg je dit ook gelijk toe. Meng dit voor 2 minuten.
  • Wanneer alles goed is gemengd kneed je alles goed door elkaar tot een zacht en soepel deeg waar je een vliesje van kunt trekken. Met de hand ongeveer 12 minuten. Heb je een mixer? minuutje of 6
  • Plaats het deeg in een kom of bak en dek dit af met plastic folie. Laat dit een uur rijzen .
  • Sla het deeg terug en vorm een brood. Plaats het brood in je broodvorm. Vet deze in indien nodig.
    Laat ook dit weer een uur rijzen op een warme plek onder een licht vochtige theedoek.
  • Verwarm een kwartier voor einde rijstijd de oven voor op 220 graden.
  • Nadat het brood een uur heeft kunnen rijzen plaats je hem bijna onderin de oven en bak je het brood af in ongeveer 40 minuten.
    Het brood is gaar wanneer hij een minimale kerntemperatuur heeft van 95 graden, goudbruin is, en hol klinkt wanneer je zachtjes op de onderkant klopt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat hier jouw reactie achter ....