Vanille cake

Dit is een lekkere cake volgens het basisrecept. Hier kan je zelf enorm mee variëren. Naturel, marmer, helemaal chocolade of lekker vullen met fruit.

Wat krijg je?

1 cake (25cm)

Baktijd

ca. 1 uur

Moeilijkheid

Makkelijk

Dit heb je nodig:

  • Cakevorm van 25 centimeter
  • 200 gram Boter (ik gebruik hiervoor margarine)
  • 200 gram Zelfrijzend bakmeel (je kan ook kiezen voor gewone bloem (zelfde hoeveelheid) en 1,5 tl bakpoeder)
  • 200 gram Suiker
  • 8 gram Vanillesuiker
  • 4 Eieren (maat m)
  • Snufje zout

Zo maak je deze cake:

  • Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden.
  • Vet je cakeblik in met wat boter en bestrooi met bloem. Dit zorgt ervoor dat je cake makkelijker loslaat als je een gewoon blik gebruikt.
  • Stop de boter, suiker, vanillesuiker en zout in een kom en meng dit tot je een mooi glad romig mengsel hebt (Ik gebruik de keukenmachine… Uitleg met de spatel staat hieronder beschreven!)
  • Voeg 1 voor 1 een ei toe. Voeg de volgende pas toe als het ei daarvoor compleet is opgenomen. Wanneer je dit niet doet, gaat je beslag schiften.
  • Nu beetje voor beetje het gezeefde meel (of de bloem met bakpoeder) erdoor mengen, net zolang tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Doe het beslag in de ingevette cakevorm en sla de vorm een paar keer op het aanrecht. Zo gaat het beslag mooi liggen in de vorm.
  • Bak de cake in ca. 1 uur gaar. Dit test je met een satéprikker. Komt deze schoon uit de cake, dan is hij gaar. Blijft er nog iets aan kleven, dan de cake nog ietsje langer bakken.
  • Kiep hem om op een rooster en laat volledig afkoelen.

Je kan het beslag dus ook voor 1/3 deel in de vorm doen, vervolgens 1/3 deel mengen met cacao poeder en die erbovenop storten. Dan het laatste deel erboven op gieten. Eventueel met een satéprikker iets doorroeren voor een marmer effect te creeëren.
Of als je beslag klaar is, vul je hem met wat fruit.
Leg onderop de vorm eerst wat banaan, en stort dan je beslag in de vorm… En zo kan je eindelijk variëren.

Zeef de bloem!! 2x Zeven is nog beter.
Maak je dit met een handmixer klaar, spatel dan de bloem beetje voor beetje door het mengsel.

5 reacties

Laat hier jouw reactie achter ....