Loempia’s

Iedereen kent ze wel. De loempiaatjes die je bij de chinees krijgt als bijgerechtje. Of de loempia’s die je tussendoor ff lekker uit de vuist eet als je aan het stadten bent. Wij hebben dit keer een vegetarische variant gemaakt.


Dit is echt de simpele versie van een loempia. De ingrediënten kan je zelf kiezen. Vega, met kip, met ham…Net wat je lekker vindt.

Wat krijg je?

+/- 40 loempia’s

Voorbereiding

ong. 30 minuten

Baktijd

Tot ze bruin zijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Ingrediënten

  • 40 Loempiavellen. (spring home)
  • 1 pakje Soe-oen. (glass noodles van Go-Tan)
  • 500 gram Groenten die je wilt. Prei en peen wordt het meest gebruikt. Verder is taugé erin ook erg lekker.
  • Wil je vlees of vis? Ham en kip zijn favoriet. Of lekker krabsticks. Ongeveer 500 gram in het totaal.
  • Kruiden naar smaak. (Peper, zout, knoflook en uienpoeder bijvoorbeeld. Ketjap kan hier ook nog in. Sambal om het pittiger te maken. Bouillon blokje voor te verkuimelen kan ook nog.)
  • 1 Liter gekookt water

Werkwijze

  • Wel de soe-oen in een grote hoeveelheid gekookt water voor 4 minuten.
  • Snijdt de groenten juliënne.
  • Gebruik je vlees, vis of ei? Maak deze ook zo klein mogelijk.
  • De soe-oen goed koud afspoelen en laten uitlekken.
  • In de tussentijd bak je de ingrediënten even, zodat deze het vocht verliest.
  • Dit alles bij de soe-oen in het vergiet en goed laten afkoelen/uitlekken.
  • Leg een loempiavel als een ruit voor je neer en vul hem met ongeveer 1 eetlepel vulling.
  • Vouw hier nu een soort envelopje van, en zorg dat alles goed gesloten is.
  • Rol hem van je af op en maak het uiteinde vast dmv wat water.
  • Even vriezen en dan bakken maar… Smakelijk

Er is niet echt iets heel moeilijks aan het maken van een loempia, alleen moet je goed in de gaten houden dat je de vellen helemaal dicht vouwt. Ook is het fijn als je ze voor het bakken nog even in kan vriezen, zodat ze dus bevroren de pan in gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat hier jouw reactie achter ....