Viscurry met tomatenrijst

Dit is een onwijs lekker curry recept die helemaal niet lastig is om te maken.

Wat krijg je?

Hoofdgerecht 4 pers.

Bereidingstijd

ongeveer ‘n uurtje

Ingrediënten

  • 4 stuks Vis (ik gebruik zelf kabeljauw)
  • 2 Citroenen, 1 geperst en 1 in schijfjes gesneden
  • 4 Trostomaten, in blokjes gesneden
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 2 Uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes Knoflook, fijn gehakt of geperst
  • 1 tl Chilipoeder (optioneel als je van pittiger houdt)
  • 1 tl Kurkuma
  • 1 tl Djahé (gemberpoeder)
  • snuf Zout
  • 1 bosje Koriander, gehakt
  • 100 ml Visbouillon
  • 2 kopjes Rijst in 4 kopjes water
  • 1 Groentebouillon blokje, verkruimeld
  • ongeveer 250 gram Diepvries erwtjes met worteltjes
  • 1 blikje Tomatenblokjes

Werkwijze:

  • Dep de vis droog en besprenkel de vis met sap van 1 citroen.
  • Verhit de olie in de pan en fruit hierin de uienringen tot ze er mooi glazig uitzien.
  • Voeg nu de knoflook, chili, kurkuma, djahé en de helft van de koriander toe en fruit nog even mee.
  • Nu is het tijd om de visbouillon en de tomatenblokjes erbij te voegen en dit een minuut of 5 te laten pruttelen.
  • Leg nu de vis met een snufje zout op dit mengel, citroen schijfjes op de vis en de laatste koriander erbij. Laat dit ook pruttelen samen, en in de tussentijd ga je de rijst klaarmaken.
  • Je kookt de rijst 1 op 2 met het groentebouillonblokje erbij. (let er wel op dat jouw gekozen rijst dit kan)
  • Als ruim de helft van het water is opgenomen doe je de tomatenblokjes uit blik erbij en ook de erwtjes met worteltjes.
  • Tussendoor proeven of de rijst gaar is, en zodra dat zo is kan je lekker je bordje gaan opmaken omdat de vis dan ook gaar is en de smaken heerlijk zijn opgenomen

Voor vragen en/of opmerking mag je ons altijd een bericht sturen. Dit kan ook op Facebook of Instagram.

Laat hier jouw reactie achter ....