Vlechtbrood wit met zonnebloempitten

Leuk voor zomaar, of voor Pasen? Moet je zelf weten.
Maar, hoe lekker en simpel het er ook uit ziet, zo is het ook te maken.
Het deeg is bijna het zelfde als het simpele wit brood, alleen vervangen we de boter dit keer door olie. Dit zorgt ervoor dat het deeg lekker elastisch is en blijft.

Dit heb je nodig

  • 500 gr patentbloem
  • 300 gr lauw water
  • 8 gr zout
  • 8 gr gist
  • 1 theelepel suiker ( gr)
  • 20 ml neutrale olie
  • 2 % broodverbeteraar
  • Zonnebloempitten

Zo kan het niet mislukken

  • Maak van de bloem, water, zout, suiker, gist, olie en de broodverbeteraar een mooi soepel elastisch deeg en laat dit zeker één uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Haal na het rijzen het deeg uit de kom, en verdeel in 6 gelijke stukken
  • Rol hier stangen van
  • Vlecht van deze 6 delen, 2 mooie vlechtbroden
  • Smeer in met ei, en decoreer met de zonnebloempitten. Kan ook met water, maar het ei geeft een mooie kleur en zorgt ervoor dat het brood straks niet hard is.
  • Laat dit nu weer één uur rijzen.
  • Bak af in een voorverwarmde oven op 230 graden ongeveer 25-30 minuten

Heb je geen broodverbeteraar? Geen nood. Zonder lukt ook prima.

dav

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat hier jouw reactie achter ....