Wat gebruiken wij?

Wanneer je al onze recepten leest en de foto’s bekijkt zul je je misschien afvragen, hoe doen ze het toch en waarmee? Wanneer je jezelf dit niet afvraagt….tsja dan hoef je dit ook niet te lezen 🙂

Maar goed, voor diegene die het wel interesseert, vertellen wij hier wat wij gebruiken aan apparatuur en grondstoffen.
Let op, wij zijn waarschijnlijk net als jou gewoon een hobby-bakker. Naast dit hebben wij allebei gewoon een baan, en doen wij dit voor de fun erbij.

Onze hulpmiddelen:
Bakblik voor brood – Van de blokker. De meest simpele die er is. Waarschijnlijk ook de goedkoopste 🙂 €3,99 was de schade.
Dan gebruiken wij ook nog eens een hele simpele deegkrabber van een euro.
Om de boel te mengen en kneden gebruiken wij een KitchenAid Artisan White
Als rijskast gebruiken wij een grote afsluitbare plastic bak.

Nu is het zo, dat wij wel een aparte kneedhaak gebruiken. De standaard kneedhaak is niet echt geschikt voor brooddeeg. Het kan, en het lukt allemaal wel met de originele, maar de kneedhaak van Superdoughook werkt in onze ogen, en die van vele anderen vele malen beter.
Deze kneedhaak is eenvoudig online te bestellen. Wij kochten hem bij Hoop Keukengemak in Wijchen. Da’s voor ons toch in de buurt 🙂

Welke grondstoffen gebruiken wij?

Voor bloem, gist en meel gaan wij na de Wijchense Molen. Hier kun je behalve bloem, meel, en complete bakmixen ook chocolade, gist, broodverbeteraar, bakkerszout, zaden, en nog veel meer kopen. Eigenlijk alles wel wat een hobbybakker zoals wij nodig hebben.
Wij kopen hier dan ook bijna alles wat we nodig hebben.