Witte broodjes

Dit zijn simpele broodjes waar je meerdere varianten van kan maken, zoals het bekende kaiserbroodje, een lekker sesambroodje of een lekker meerzadenbroodje.

Wat krijg je?

8 grote of 16 kleine harde broodjes

Rijstijd

120 minuten

Baktijd

15 minuten

Dit heb je nodig:

  • 500 gram Bloem/meel
  • 8 gram Droge gist
  • 16 gram Zout (kan je ook minder doen, rond de 10 gram)
  • 250 gram Handwarm water
  • 4 tl Suiker
  • 3 รก 4 tl Broodverbeteraar

Zo ga je te werk:

  • Bloem 2x zeven en in de kom doen. Op de zout na alles erbij voegen en even op de laagste stand door elkaar roeren.
  • Na 30 sec tot 1 minuutje doe je de rest erbij, dus het water en het zout, en laat je het een minuut of 7 kneden op stand 3/4.
  • Kom aan de rand schoon? kijk dan of je een vliesje kan trekken zonder dat het deeg scheurt. Kan dit, dan is je deeg klaar. Kan dit niet? Kneedt het deeg dan nog iets langer door en herhaal deze stap.
  • Opbollen en 1 uur laten rijzen tot de massa is verdubbeld.
  • Maak nu het aantal bolletjes wat je wilt. Bol ze op, snijdt ze in, versier ze met sesam of wat dan ook naar wens en laat alles nog zeker 1 uur rijzen, tot de bolletjes in volume is verdubbeld.
  • Oven voorverwarmen op 200 graden en dan de broodjes in 15 minuten gaar en bruin bakken. Kernthemperatuur 95 graden=gare broodjes.

Als je met de hand kneedt, moet je de kneedtijd langer maken. Zeker 15 minuten

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat hier jouw reactie achter ....