Zachte Marokkaanse broodjes

Deze broodjes zijn super zacht en heerlijk om dus te vullen met een lekker vleesmengsel. Je kan er ook een lekkere vegetarische variant van maken, of ze gewoon zo eten. Wij hebben ze gevuld gegeten. Beide recepten vind je hier.

Wat krijg je?

8 broodjes

Rijstijd

90 minuten

Baktijd

25 á 30 minuten

voor het deeg

  • 250 gram Bloem
  • 5 gram Gist
  • 9 gram Suiker (optioneel)
  • 6 gram Zout
  • 35 ml Zonnebloemolie
  • 150 gram Handwarm water
  • 1 eigeel, losgeklopt

voor de vulling

  • 250 gram Kipgehakt
  • 1 Ui (flink fijn gehakt)
  • 1 Teentje knoflook (liefst geperst, en anders heel fijn hakken)
  • 10 gram (vries)Verse koriander
  • 4 gram Zout
  • 5 gram Ras El Hanout kruiden (te koop bij de Toko)
  • 1 tl Djintan (komijnpoeder)
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zwarte peper

Zo ga je te werk

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom en kneed alles goed door elkaar. Voeg de laatste 5 minuten van je kneedtijd nog ongeveer 5 ml olie toe.
  • Dek af met plastic en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.
  • Nu heb je tijd om de vulling te maken. Doe alles in een grote kom en meng het goed door elkaar. Let op, NIET bakken. Dit mengsel gaat rauw in het deeg verwerkt worden.
  • Na een uur ga je 8 bollen van het deeg maken.
  • De bollen plat drukken tot je een lap hebt van ongeveer 15 cm lang en 11 cm breed.
  • Snijdt aan de onderkant het deeg met verticale sneedjes in. Ongeveer de helft.
  • Wil je vulling, dan nu de vulling in de broodjes leggen.
  • Rol nu de broodjes dicht en bestrijk ze met het losgeklopte eigeel
  • Dit nog 30 minuten laten rijzen
  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de broodjes in ongeveer een half uurtje mooi goudbruin. Leg ze onder een theedoek als je deze broodjes afgekoeld wil eten, zo blijven ze lekker zacht

2 reacties

Laat hier jouw reactie achter ....